2013. november 17., vasárnap

A tanárral való viszony

Sziasztok!  Ma azt írom le nektek , hogy mit kell tennetek ahhoz, hogy a tanárok ne nézzenek ki maguknak.

1.Mindig legyen kész a leckéd!
Így nem fog egyest adni, tehát nem lesz rád mérges ilyenek miatt.

2.Figyelj az órán!
Ha nem nagyon érdekel téged az amit mond, vagy már tudod, miről van szó és unatkozol, legalább tégy úgy, mintha érdekelne a dolog. De  ettől feltétlenül figyelj az órákon!

3.Jelentkezz!
Ha figyelsz az órán, jobban bele tudod élni magad amiről tanultok. Amikor a tanár esetleg kikéri a véleményeteket, vagy visszakérdez, mindig tegyétek fel a kezeteket. Persze ha nem tudjátok akkor, nem de ezért kell figyelni.

4.Legyél illedelmes!
Soha ne vágj a szavába! Mindig várd meg, amíg elmondja a mondatát, aztán tedd fel a kezed és ha felszólít, zendíts rá.  Ha például valahol sulin kívül találkozol vele, köszönj neki. Vagy ha egy időben érkezel vele az iskolába, akkor az ajtónál engedd előre.

5.Nézz a szemébe!
Miközben köszönsz neki, vagy éppen beszélsz hozzá, mindig nézz a szemébe.  Mikor tanít, akkor is a szemét nézd. NE kapd el a tekintetedet, mert akkor azt hiszi félsz tőle.

5+1 . Ne vidd túlzásba!
A túlzott barátkozást kerüld. Ha találkozol vele ne állj le vele csevegni órákat. Pár mondatot beszélsz vele aztán mintha valahova sietnél, gyorsan mosolyogva köszönj el. De ne legyél "nyalizós", mert azt nem szeretik.

Nos, ennyi lett volna. Ha a tanárotokkal nem vagytok valami jó viszonyban, akkor csak szép fokozatosan! Sok sikert hozzá :)

UI: köszönöm a feliratkozóknak hogy feliratkoztak :)

2 megjegyzés:

  1. Szia!:)
    Nekem nagyon tetszenek az ötleteid, hasznosak:)
    Engem érdekelne, hogy mit gondolsz a sulis szerelemről, az öltözködésről és a hajviseletről is jól jönne pár tipp:) Csak így tovább!:)
    Előre is köszi,
    July:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) Köszi a kommented :) Egy idő múltával lassacskán mindenről szó lesz :) A sulis szerelemről pedig nagyon sokat fogok írni, mert ahhoz van sok ötletem.. Meg a többihez is. :)

      Törlés