2013. november 27., szerda

Hajas tippek & képek

Sziasztok. Ma nagyon meglepődtem, amikor láttam, hogy tegnap esete óta lett 12 feliratkozóm !! Elképesztő. Ennek örömére egy hosszú bejegyzéssel jöttem. Jó szórakozást, én nagyon szerettem ezt a bejegyzést megírni.


Most nyáron kezdődött el ez az ombre hajfestés. Nekem kifejezetten bejön, de attól függ, a fodrász hogyan csinálja. Ez például nem szép.
 
De ez igen. 
Szóval ha jó az átmenet, akkor nagyon szép hajkoronánk lehet, de ha hirtelen megy át más színbe, az nem szép.

Fonott hajak
A suliban nagyon szépen és elegánsan is nézhetünk ki. Fonással és kontyolással megoldható. Mutatok nektek néhány könnyen elkészíthetőket, de lesznek olyanok is, amik bonyolultak. Nézzük is!!

Ez egy kicsit bonyolult. Egy kis gyakorlással szupergyorsan elkészíthető. A lényege az, hogy fonjuk fejből, de fölülről belefonjuk a hajunkat a fonatba, alulra pedig egy tincset rakunk szabadon lógni. Mikor mindkettő oldalról középre értünk, összefonjuk a kettőt.

Ez nem nagyon bonyolult. Szépen néz ki. Hosszú haj szükséges hozzá. Egy copfba fogjuk a hajunkat és egy tincset elkezdünk fonni. A másik oldalról hozzáfonunk egy tincset, aztán még egyet és addig fojtatjuk, amíg a végére nem érünk. Pepecselős, de könnyen betanulható.
Itt konkrétan kötünk egy görcsöt. Kettészedjük a hajunkat (oldalt) és egy hurkot kötünk rá. Ha jól látom, a képen össze is kell gumizni. Arra megint egy ilyen hurkot kötünk. Meghúzzuk, hogy szoros legyen, egy kicsit feltupírozzuk az alját, és tadamm, már kész is.


 A kiengedett hajunkból hátul kiszedünk kettő tincset, azokat befonjuk. A kettőt felhúzzuk a fejünk tetejére, de úgy, hogy az egyiket a másik fele, a másikat az egyik fele egy x-et alkotva.. Ez jól látszik a képen.Ha a kettő fonat a fejünk tetején már fajpántként szolgál, annyi a dolgunk, hogy a maradék hajat hátul összegumizzuk/ összecsomózzuk.
Megemelt / kontyos frizurák

Itt csak annyi a dolgunk,hogy a fejünk tetején lévő hajat feltupírozzuk, és azt hátul lecsatoljuk. Így magasabban lesz a hajunk.




Teendőink, hogy az összefogott lófarkunkból leválasztunk egy tincset és befonjuk. A többi lelógó hajunkat a fajgumink köré csavarjuk. A fonott tincset körétekerjük, és hullámcsattal rögzítjük.



Összefogjuk a hajunkat lófarokba. A lelógó hajunkat a hajgumi köré fonjuk.


A hajfánk használata: Az összegumizott hajunkra ráhúzzuk, úgy, hogy a hajunk eltakarja a hajfánkot. Mindenhol egyenlő legyen a hajunk. Egy kisebb hajgumival a szép gömbölyű hajfánkra és a hajunkra húzzuk, hogy ne jöjjön szét. aztán a többi lelógó rész hullámcsattal elcsatoljuk  a konty köré. (remélem érthetően sikerült leírnom. Ha nem, akkor bocsi)



Első lépésben tupírozd fel  felül a hajad, aztán fogd össze. Az összefogott hajat is tupírozd fel, aztán egy kicsit egyengesd el az ujjaiddal. Csodálatos eredményt kaphatunk.



Nos, ennyi lett volna, remélem tetszett, pipáljatok, ha szeretnétek még ilyet. Köszi a figyelmet. További szép napot :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése