2013. december 10., kedd

Félévi hajtás!!

Sziasztok! Ma egy olyan poszttal készültem, amiben a félévről fogok írni. De előbb egy hírrel érkeztem; twitteren követhettek, visszakövetek mindenkit :) Ide az új posztokról fogok beszámolni, hozok képeket, vagy esetleg csak "ott vagyok". Tehát ITT a twitter. Kövessetek be! ;)

(Egyébként az angol tanárom javasolta, hogy a twitteren ha angolul írunk, akkor sokkal könnyebben megy a nyelvtanulás. Én is legtöbbször angolul fogok írni oda és bocsi, ha esetleg nem jó, de akkor javítsatok ki)


Közeleg a félév. Mindenki azt gondolja, hogy "áhh, ez csak a félév, az évvégi jegyek jobban számítanak". Hát nem annyira. Azok is ugyanannyira számítanak. A nyolcadikosoknak például a nyolcadikban valamelyik iskolánál csak az első félévet nézik és az alapján döntenek.
Szóval igen, félévre is kell tanulni. Ilyenkor sokszor van olyan, hogy naponta kettőnél több témazárót írunk, sorozatos felelések következnek. Ezekre természetesen rengeteget kell készülni.

A legegyszerűbb módja ennek:
Rögtön aznap, amikor volt az a bizonyos tantárgy, jó alaposan megtanulod. Ha több idő kell rá, akkor pihenj, aztán ülj neki újból. Ha mást is kell tanulni, akkor gyorsabban haladsz, ha jegyzetelsz. Azt a jegyzetet bármikor átnézheted. De figyelj rá, hogy csak a lényeget írd ki a könyvből. A felesleges dolgokat is jegezd meg, hiszen a dolgozatban tudsz plusz pontokat szerezni vele.

Nos, ennyi lett volna, remélem azért,hogy valakit inspiráltam a tanulásra. :) Bocsi, hogy ilyen rövid lett, de sajnos holnapra nagyon sok házi és tanulnivaló van, csak erre telik :D

Mostantól kiírom, hogy ki írta a bejegyzést, mert lehet, hogy felveszek egy másik szerkesztőt magam mellé ( vagy többet ). :)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése